Rubrieken


STILLEVEN MODEL DIVERSE ONDERWERPEN

 

Languages

Dutch  |   English

 

DE FILMS MOETEN INLADEN, EVEN GEDULD A.U.B.Svetlana Scholtmeijer -Tartakoska 
Geke Hankel kunstenaarsmodel  

Online na 17 november 2013. Film en muziek: Herman Tulp.
HEKATE 

Korte surrealistische film bij het nummer Hekate van Clemens Krijger's cd:' Dream Chaser '.
Diederik Kraaijpoel †  
Citroën DS7 | de SNOEKliefhebber !! 

Een goede vriend van Herman uit zijn middelbareschooltijd, Peter Buiter, heeft tal van hobbies. Eén ervan is klussen aan en rijden in klassieke auto's uit Frankrijk. Zijn liefde gaat uit naar de 'Eend' en de 'Snoek'. Als hij in maart 2008 naar Groningen afreist om Herman in zijn atelier te fotograferen i.v.m een project, waar later op terug wordt gekomen op deze website, is zijn vervoermiddel een vrolijk-gele Citroën DS. Peter Buiter is al jaren werkzaam als professioneel fotograaf in Finsterwolde. Bezoek Fotobuiter.nl
Wachten - Linde Nijland 

Muziekclip van Herman Tulp in nauwe samenwerking met Linde Nijland en Bert Ridderbos. Figuranten: Annelinde Hogenkamp en ' vogelvrouw ' Nienke Busser ' Wachten' tekst Jan Boer muziek Eddy de Jonge Linde Nijland Trio : Linde Nijland zang Bert Ridderbos gitaar cittern bas Erik de Jong accordeon opgenomen in studio Noordfolk bekijk deze clip in 720p hd in te stellen in het menu rechtsonder het YouTubeschermpje
Jan Steen † 2016 beeldBouwer 

Jan Steen (74) is naast fameus beeldhouwer of "beeldbouwer' zoals hij zichzelf liever noemt en performer ook een mens met een warm hart en visie. Ik bezocht hem in zijn boerderij in Den Andel. Jan Steen anno 2012: onder andere bezig met geheimzinnige kijkdozen voor een geplande expositie in Museum De Buitenplaats, waar ook zijn indrukwekkende kostuums en hoeden, die hij voor de Strawinsky Manifestatie maakte, te zien waren. Hij vertelt hoe het voor hem is, het ouder worden. Speelduur: circa 10 minuten. Heeft u een goede, snelle internetverbinding? Stel de functie rechts onderin het Youtubescherm van de standaard 360p naar 1080p HD in voor haarscherpe en eventueel beeldvullende weergave.
Kees Thijn kunstschilder 
Fast 'n bulbous / Grey skies over Holland 

Best bekeken op YouTube. "Halloween Halloweak hallowidow hallo friendly winged wide-eyed sleepers in night dust heavy conversations all night nitwits, netwatts, whatnots and night cowboys yellow sigarettes glow in the dark halloweep hallocry hallo ....hallo... anybody there?... anybody? Gebaseerd op het leven en werk van Captain Beefheart a.k.a Don van Vliet en zijn meesterwerk Trout Mask Replica.
Frank Straatman beeldend kunstenaar 

Beeldend kunstenaar Frank Straatman uit Eelde maakte in het kader van het 'Feest van de Geest' ; Hemelsvaartsdag - Pinksteren 2012 een kunstwerk op een spirituele plek in het dorpje Tjamsweer.
Thijs Jansen 

Beeldend kunstenaar Thijs Jansen ( 25 ) ontving vorig jaar de Gerrit van Houten Prijs voor zijn topstuk ' Tussen vijf en zes '. Jansen ( zoon van kunstschilder René Jansen) maakt intrigerende, gelaagde schilderijen met hier en daar een stevige knipoog. De pornohoek van de videotheek en Bassie en Adriaan, er is niets dat deze talentvolle kunstenaar ontgaat. Jansen exposeert tijdens het tot stand komen van deze film in Galerie Sign te Groningen( februari t/m half maart 2012).
Jantien de Boer 
Rosa Everts (26) beeldend kunstenaar 
MAN VAN STEEDS ELLENDE 

Rob Engelsman vertaalde de traditional 'Man Of Constant Sorrow' , bekend van de door George Clooney geplaybackte versie in 'Oh Brother Where Art Thou'. Dit is één van de liedjes van zijn binnenkort te verschijnen cd 'Engelsmanplaat (Secret Hits)'. De begeleiding is van rockveteraan Lourens Leeuw ( Cuby & The Blizzards, Nina Hagen, Herman Brood), die tevens de cd produceerde. Ook op de cd en YouTube : ' Speel Geen spel Met Mij ' van Rob Engelsman. Druk op het HD knopje voor HD kwaliteit. Dubbelklik op het scherm voor groot HD beeld.
Tuin der Lusten: kijkdozen 
Herman Tulp expo 2013 

Korte film met nieuwe werken.
Herman Tulp 2011 bij RTV Drenthe 

Gemaakt door Perrie Hoekstra Productions voor RTV-Drenthe. Camera: Robbert Huijskens. Uitzenddatum 28 mei 2011.
Herman Tulp 2006 

Volledige film over Tulp uit 2006 van Jan de Ruiter. Circa 22 minuten.
Herman's kunstenaarsblues 2014 

25 januari 2015 Galerie Wildevuur
Herman Tulp boek/expo 2009 bij Wildevuur 

In atelier, drukkproces boek en opening bij Wildevuur 2009.
Cobi Thio-Korendijk 

Expositie in de Amstelkerk, Amsterdam. Mei 2011.
George Schriemer pimpt zes portieken 

Pimp je portiek! George Schriemer ( illustrator/beeldend kunstenaar) pimpte vijf portieken in de Adriaan van Ostadestraat in Kostverloren, Groningen stad. Met oa Rob Sluijter, Robb Kauffman en Victor Weisenbach.Film uit 2013 van Herman Tulp.
Diederik Kraaijpoel over de Muze 

Op onnavolgbare wijze leidde Diederik Kraaijpoel, nestor van de figuratieve Noordelijke schilderkunst, de expositie Mijn Muze in. Te zien bij Museum Møhlmann. Deze indrukwekkende expositie is opgedragen aan de in 2010 overleden Laura Møhlmann-de Grijs. Filmbeelden van Herman Tulp, stukken hieruit zullen later terugkomen in een documentaire over Rob Møhlmann, de schilder. Zet het getal op 720 p (onder het YouTube-schermpje staat nu op 340p of 240p )voor scherper beeld en beeldvullend druk op full screen!
WARE LIEFDE! 

De eerste animatiefilm van Herman's hand. Former hero Virgil Tracy goes in for fitness training to give some meaning to his empty days and to keep himself in shape. But he still feels tired and utterly useless. His father’s organisation, International Rescue, has been shut down and The Thunderbirds have been dismantled. Their heyday is a thing of the past. In this modern era there is no longer any need for a bunch of corny hotshots in colourful little rocket ships. Virgil feels terribly alone and depressed. But suddenly he hears a gentle, silvery voice behind his back... Filmed in Super Marionation by Herman Tulp. Druk wel op de hd knop voor meer scherpte!
Lineke Tulp ( 2008) 

Filmpje uit 2008. Glastotems, lichttotems.Lienek Tulp woont en werkt in Zwolle. http://www.glastotems.nl/
Jan Willem Eskes 

Groninger kunstschilder Jan Willem Eskes maakt krachtige, verstilde schilderijen. Hij is als gastdocent verbonden aan de Klassieke Academie voor schilderkunst in Groningen. website:www.janwillemeskes.nl
De Verbazing van het Noorden 
René Jansen 
Jan Dits 

Jan Dits (68), jazzdrummer en beeldend kunstenaar te Groningen. Korte film van studiegenoot (ABK Minerva Groningen 1975-1980) en collega Herman Tulp. Gefilmd in high definition voor dvd en ook te bekijken in YouTube HD. Zet de knop rechtsonder uw YouTubescherm op 720p voor de beste beeldkwaliteit.
Renaissance in het Noorden 

Drie films achter elkaar1Jantien de Boer,2 de expo in Museum Martena, Faneker en 3 de opening in Natuurmuseum Frylslan 31 maart 2012
Tafeldans | Eric Bos 
Klassieke Academie voor schilderkunst 

Maart 2010. Tom S. Hageman (directeur en docent van de Klassieke Academie voor schilderkunst in Groningen) biedt een kijkje in de imposante Glyptotheek ( = verzameling afgietsels in gips van befaamde beeldhouwwerken om na te tekenen als oefening voor het tekenen van de menselijke vorm) van de Academie. Tevens geeft Tom S. Hageman ( als invaller van Asaf ben Menahem, die deze lessen normaliter geeft) les in model-schilderen aan leerlingen van het 2e jaar. Thema is: grote modelstudies; het vinden van de grondvormen, met als context de ruimtelijke compositie.
Masterclass Matthijs Röling 

Op 4 oktober 2008 gaf geniaal kunstschilder Matthijs Röling een workshop modelschilderen in de Statenzaal van het Drents Museum in Assen. Acht uitverkoren studenten van de Klassieke Academie in Groningen gingen onder zijn bezielende leiding aan het werk. De dag ervoor was de opening van de overzichtstentoonstelling van het werk van zijn veel te vroeg overleden collega Wout Muller. Met Wout heeft Matthijs vele malen projecten uitgevoerd, waaronder wand- en plafondschilderingen. Geke Hankel was model, geen toeval, want zij was jarenlang het favoriete model van Wout Muller. Een enerverende middag met als thema's: hoe zet je een schilderij op, witte of gekleurde onderschildering?(het laatste dus), acryl of olieverf, compositie, het juist weergeven van de proporties van het model, hoe ziet een goed palet eruit (flinke kwakken olieverf met het paletmes aanmaken alvorens te beginnen) enzovoorts. Bezoek de website van de Klassieke Academie voor schilderkunst
Mankes' buitenbeeld Museum Møhlmann 

Bij Museum Møhlmann, Appingedam, tot 4 juli 2010 te zien. Met ernaast een expositie van Mankes-bewonderaars, waaronder Henk Helmantel, Peter van Poppel, Siemen Dijkstra, Rob Møhlmann, Pieter Knorr, Pieter Pander en René Jansen.
Xandra Donders Masterclass 
2007: kaas maken in Frankrijk 

Oudere film opnames uit 2007: Aryane en Gert-Jan maken in Frankrijk de lekkerste geitenkaas die er is. FERME DE LA SYMBIOSE heet hun bedrijf. Ze zijn te vinden op o.a. de markten van Moissac en Montauban. Hun geitenboerderij staat op een heuvel in St. Barthelémy, St. Avit.
Klassieke Academie in De Buitenplaats 

19 september 2009. Gerrie Wachtmeester, als docent verbonden aan de voor schilderkunst, geeft een masterclass in de schitterende tuinen van museum De Buitenplaats. Het tweede deel van deze korte film van Herman Tulp geeft een impressie van de expositie van de in 2002 overleden schilder/graficus/illustrator Hermanus Berserik in De Buitenplaats. Druk wel op de hd knop voor meer scherpte!
Wout Muller 

'Lust voor het oog' heet de expositie van meester-schilder Wout Muller in het Drents Museum in Assen. Zijn favoriete model Geke Hankel is in veel van de tentoongestelde werken te herkennen. Ook de projecten met die andere meester-schilder, Matthijs Röling, komen aan bod. Een schitterende en veelzijdige tentoonstelling.
Sara K. 'Made In The Shade ' 2009 

Op dinsdag 6 november 2007 bezocht Herman Tulp een concert van Sara K. in Oldenburg, Duitsland. Enthousiast werden hij en zijn vrouw Angenitha van der Horst ontvangen door Paddy en Sophie van het “Theater Laboratorium”. Dit zeer tot de verbeelding sprekend theater is een verhaal op zich en wellicht wordt er in deze rubriek later nog op terug gekomen. Twee plaatsen pal vooraan waren vrijgehouden, zodat Herman, geassisteerd door zijn vrouw Angenitha, het hele concert op film kon vastleggen. Na het concert werd er nog gezellig bier gedronken met Sara in het sfeervolle café van het Theater Laboratorium. Voor Herman en Angenitha een top ervaring. Sara K. is een begenadigde zangeres/gitariste/componiste die al decennia op diverse podia in de hele wereld te zien is. Ze woont in New Mexico en maakt sinds 1988 schitterende cd’s. Blues, Folk en Jazz, je vindt er allemaal sporen van terug in haar muziek. Maar vooral haar stem, vol gevoel, kwetsbaar en krachtig én haar unieke composities (gemaakt met haar vier-snarige gitaar) en covers van songs maken een onuitwisbare indruk op de luisteraar.
Dina Belga 

Fijnschilder uit Wagenborgen. Aardappels in alle soorten en maten, bloemen, kippen en ander gedierte. Deze onderwerpen staan op het repertoire van veelzijdig kunstenares Dina Belga. Haar schilderijen springen eruit vanwege de dikwijls verzadigde kleuren en de ver doorgevoerde detaillering. Haar aquarellen zijn even verfijnd als haar schilderwerk. Bezoek de website van Dina Belga en Ed Ubels
The Wall House 

Ontworpen door John Hejduk. Locatie: Groningen, aan het Hoornse Meer. Telkens wordt een kunstenaar uitgenodigd er een tijd te verblijven en geïnspireerd door de Wall House het gebouw te verrijken met haar of zijn kunst. Bezoek de website van The Wallhouse
BLUE JAKE Jan de Ruiter Buddy Hermans 

Opname 1984. Herman Tulp: tekst, muziek, gitaar, synth en dwarsfluit & productie. Margeeth Beins : zang. Douwe van der Zwaag: opname en remix 2010. Film: 1985 Jan de Ruiter en Buddy Hermans.